V.33

Nu är vi i v. 33, 7 veckor kvar till beräknad födsel.

 

Bilden är tagen på jobbet i tisdags av Towa


Årets första Rabarberpaj

Köpte rabarberplantan i går och äter hem gjord rabarberpaj idag:) med hemgjord glass.
Men det är inte riktigt hela sanningen, det var inte rabarber från den plantan.
Utan vi lånade ju en jordfräs och fick rabarber en rätt bra deal.


Trädgård

Idag har vi precis hela dagen varit ute i köksträdgården. Det är kul att vi är så ivriga båda två att fixa där. Jesper har fräst upp landet och jag har gått efter och plockat upp grästuvor. Vi har även fixat pallkragar och fyllt på med jord och gödsel. Till sist satte vi ihop komposten, jag valde att ha min precis i kant med trädgårdslandet då är det nära till att slänga dit blast  och dylikt och till våren är det nära till hands att slänga kompostjord på landet.



En dag i Stan

Idag har jag haft en dag på stan. Jag fick sällskap av Emma och hennes lilla Meldoy på stan, jag hittade en del nya kläder som "stormagen" passar i. Vi hann även med att gå in på jobbet och hälsa på tjejerna. Sen tog jag bilen till plantagen och granngården. Jag hade en lång lista på saker som jag ville köpa. Jag fick med mig, sätt potatis, lök, 2 olika sorter tomater och gurka, jordgubbar, kompost, järnkratta, gödsel, ute blommor och en massa sallads frön. Så himla roligt att få fixa i köksträdgården. I morgon ska vi gödsla och fräsa upp trädgårdslandet.


Fint Besök

I morse hade jag fin fint besök från Lycksele. Anja kom brassade med sina tre gullungar och hälsade på. Så mysig att få surra av sig lite. De hade med sig jättefina bebiskläder och tillbehör till oss. Tusen tack för det! Så otroligt mycket värt att få begagnade kläder till Lilleman både ekonomiskt, miljövänlig och skönt för mjuk bebishud att ha tvättade mjuka kläder mot kroppen. (Det är många kemikalier in nya kläder så nya kläder bör alltid tvättas innan användning).
Jag har även tagit tillvara på kläder sen jag och mina syskon var små. Redan nu har vi kläder så vi klarar oss till lilleman är 6 månader:)



I blom

Idag upptäckte jag att jag har en av de finaste  blommorna i min trädgård, liljekonvaljer. De har inte börjat att blomma än, men när de gör de lyser blommorna ljuvligt vita och luktar gudomligt. Tulpanerna har också tagit sig och står "givakt" så raka och stolta rakt upp ur gräsmattan.
Sen kom snälla grannen i kväll och harvade upp landet, känns så kul att det börjar ta sig, ett steg närmare en köksträdgård.

Grattis på Morsdag fina Mamma, vi får ses nästa helg istället. Kram



Glassigt!

Sitter i solen med en glas Alkoholfritt vin och vacktar grillen medan jag väntar på att gubben min ska komma hem. I morse slog jag till och gjorde glass för första gången i min fina glassmaksin som jag fick när jag fyllde år. Jag tjuvsamake just, och ja jag hade lyckats den blev super god. Citronglass!. Av äggvitan gjorde jag en marängbotten. Jag var över till en granne idag ocg frågade om han kunde hjälpa mig att fixa ett trädgårdsland så i morgon ska vi nog pyssla med det. Då ska jag bjuda honom på god maräng-sommar-tårta. Sommaren är snart här nu :)

Köksträdgård

Igår kväll var strömmen borta i ca 4h och när man då är ensam hemma så fanns det helt plötsligt inget roligt  att göra! Inte kunde jag, duscha, baka, laga mat, se på tv, blogga eller för den delen göra något på internet. Men så började jag tänka på köksträdgården som vi ska anlägga. Jag låg och läste i några tidningar och fick inspiration sen gjorde jag denna grov skiss. Nu vill man ju bara skynda sig i väg och köpa alla fröer och plantor. Men jag måste sansa mig lite, först ska jag prata med någon av grannarna om de kan hjälpa mig att gräva och göra själva landet, sen måste jag höra om de vet någon bonde här i byn som säljer gödsel, eller så blir det att köpa på påse. Var sak har sin tid!



Loppis

Man blir ju så glad när man bara går rakt på det där perfekta loppis fyndet!
Jag har länge velat ha en ny kökslampa, men de jag har fastnat för i handeln har varit lite väl dyra för min smak. Men så idag smet jag in på RC i Vännäsby och där hängde hon och bara väntade på mig. För 50 kr var hon min och Gubben tycket också det var ett toppen köp. Han fick fixa ny sladd, men sen så var den på plats.
Ev blir det att spray måla den, men nu får den vara vit så länge.



24 Maj

Ingen klocka som ringde, ätit frukost i lugn och ro, ingen stress att åka iväg någon stans, 17 grader i skuggan. Igår jobbade jag min sista dag på väldigt länge. Det känns konstigt att inte kliva upp till arbetet, men jag har känt länge att min gravida kropp behöver den här ledigheten. Jag har fått beviljad graviditetspenning så idag är det två månader till beräknad födsel.
Det är en konstig känsla att inte gå till jobbet, men hade jag jobbat så hade jag känt att jag hade behövt vara hemma och ta allt i min takt och lyssna på vad kroppen orkar. så det här ska nog bli bra. Jag har många projekt jag vill ha gjort innan lilleman kommer och mannen min säger att han blir glad om jag hinner hälften jag har tänkt och det säger nog rätt mycket. Det är väll som när man tar semester det tar en veckan innan man fattar att man är ledig och att man kan njuta av det!


Fina jobbet!

Så fina presenter!

Eftersom jag bara jobba en vecka till på jobbet och att vi i kväll hade en litet möte om övertaget av mina arbetsuppgifter så fick jag i kväll en present.

Tusen tack Wilma!

 

Från: Bruka Design Stockholm


Nya Pjucks :)

Igår köpte jag nya promenad/löparskor, det känns som en bra mindre investering i sig själv. Jag promenerar rätt mycket och kommer säkert att göra det med vagnen sen också. Sen till hösten kan jag börja löpträna för så smått komma i form.
På onsdag åker jag till Stockholm på en weekend och då ska jag promenera gatorna fram i min nya fina skor!
Blir bra för både fötterna och ryggen.


Årets första...

...Mjukglass, mums så gott!

V. 30

10 veckor kvar till beräknad födsel och lilleman sparkar och har sig.

Mitt trähalsband som jag köpt på Kii i Umeå och piffar upp den allra enklaste klädsel.

Skön Söndag

Jag och Kill tog en morgon promenad på åkrarna här hemma och njöt i solen.
Tycker bilden på Kill säger med än tusen ord, det är härligt med vår och sol, så bilden får tala för sig själv.
Och till min mamma"-se på bilden nedan att vi har små musöron på en del björkar här."





Lördag kväll

Lördags mys, men inget att se på tv´n.
Tur att det låg en trädgårdstidning i brev lådan ikväll, (vi kan ju inte ha kollat posten i går) jag får ta och lus läsa den. Klockan är snart 20.00 och solen lysen in i vardagsrummet. sol sol älskade sol du gör mig så glad. I morgon är jag ledig så då hoppas jag också på sol.
Något som också som gör mig glad är att titta ner på mina fingrar idag, som jag målat i 5 olika färger. Ibland är det svårt att välja en färg för tar man ut den så blir den lite trist, så då kan man ju ta flera :)



Grattis :)

Skickar en stor och värmande grattis kram till min fina Malin
Jag önskar dig en fin dag men nära och kära.
Hoppas vi kan ses snart!
Den fina vinterbilden är från Ulriksdalsslott i februari i år.


inspiration

Fint med Älghorn!


Tisdag

Tror det eller ej, men i tisdags blev jag också grattad.
Då var det av kära bror och syster som kom på besök.
De kom men tårta och presenter, fick två fina te koppar och en sol stol.
Jesper var snabbt framme och prov låg stolen i kvällssolen inne.
Kommer bli perfekt för lata dagar i sommar.



I Ammarnäs

Gratulationerna fortsätter i Ammarnäs.

Min fina Helga som varit i Amerika och rest hade köpt ett par Converse med sig hem till mig, Mina första som vuxen. Jag hade ett par likadana när jag var kanske 6år.

"De satt som en smäck"

 

Av mina päron fick jag en börs från Svensk tenn, men super fint retro tyg.

Nu ska jag äta lite tårta till och sen bär det av hem till huset.

 


Min Dag!

Idag är det min dag, min 27 födelsedag :)
Jag älskar att fylla år!
Några av mina fina paket och blommor som jag fått av mina käraste.

Tusen Tack Emma med Familj!

I går blev jag grattad i förskott med middag, världens godaste marängtårta, presenter och en massa graviditets och barn surr. Ja som ni förstår så hade jag super mysig Kväll :)
Tack gulliga ni!



Melody Hjälpte mig att öppna presenten

Titta så fina presenter jag fick :)

Vagn

Vilket träsk man ska vandra för att hitta en vagn, det var verkligen en helt ny värld. Men efter att ha prata med vänner och läst lite om olika barnvagn test så kände jag att att självklart vill man ha en säker och stabil vagn. Men 2012 så är alla det. Och då handlade det viktigast om modell, en modell som skulle passa oss med grus väg, djup snö och leriga vägar. Då blev det ett Emmaljunga classic sport.
Vi valde att köpa begagnat och det har för oss aldrig varit någon diskussion, vi som bor nära en stor stad där det köps och köps, vi lever i otroligt konsumtions samhälle där allt hela tiden ska vara nytt.  Det ligger otroligt många fina vagnar på tex blocket som bara är använda till ett barn och är super fint skick. sen är vagnarna så bra kvalité i sig tex att allt tyg går att tvätta i tvättmaskin och att tex däck går att byta och köpa nya.
Jag hade ändå krav på färgen, jag ville ha en mörk-vagn så vi slog då till när vi hittade denna Emmaljungan classic sport som var svart.



KIll-Roy ryms bra bredvid vagnen.

Vi köpte en kombinerad sitt och liggvagn men en mjuklift som lilleman kan ligga i den första 6månaderna.

Solgul

Solgula små tussilago lyser upp de gråa dikena här hemma.
Jag minns när jag var liten och vi plockade dessa små så fort de kom, man hade längtat flera månader efter att få plocka de första blommorna. Oftast hade mamma sett dem på sina promenader, så spang man sen dit och plockade alla man såg.


Muscheman

Min Älskade Gubbe, mer Gubbe än vanligt i sin mustasch :)

Gör som Jesper och stöd mustaschkampen, kampen mot prostatacancer.

HÄR kan ni läsa mer och skänka en slant.

 


RSS 2.0