Ljus i mitt hus


Tänk att man ska plocka bort julen om en veckan! Vars tog den finaste och mysigaste tiden på vinterhalvåret vägen?
Jag får "tok" julmysa de sista dagarna och ta vara på den tiden.
Tidigare år har det känst skönt att stöka bort julen men i år  har jag ju varit sjuk och då var det inte så mycket till julstämmning så kanske är det därför.
Jag har inte gjort en ända julgodis eller bakat nått, eller gjort någon jul mat, men det blev ju jul ändå. Bara lite annorlunda, men det kommer fler jular.

Nu jobbar jag en dag till sen är jag ledig en vecka. Så skönt med semester.


Frukt

Snart helg och nyår, jag laddar med mycket frukt och har tänkt mig att göra och äta goda frukt efterrätter.

gungstol

Renskinnet jag fick i julklapp ligger nu i gungstolen och ni kan tro att den blev ännu skönar och mysigare att sitt där nu!
Annars är vi i full gång och ska planera maten till nyårsafton.


Mysjul!

Tycker denna bild på Mamma och Pappas hund Urax beskriver min jul.
Jag har verkligen bara tagit det lugnt, legat framför brasan och tv och sett mysiga julfilmer och sovit en stund när jag känner för det.
Fått jätte fina paket och ätit jätte god mat.
Det är ju underbart att vara ledig och att vara hemma hos föräldrarna där man blir riktigt ompysslad.

Julafton

God Jul på er!
Min jul firades med min faster inger och andres i deras hus.
Vi dukade upp med ett smaskigt julbord som vi alla bidrog något på.
Sen delade vi julklappar hos mamma och pappa och vet ni, jag fick störst paket :) Ett jättefint berett renskin.
Idag har jag lite film mys och nu ska jag snart gå ut och skotta snö.
Loppisfynd

Dan före doppare dan. Inte långt kvar nu till Julafton och julmys med familjen. I kväll efter jobbet brassar jag, broder och Kill-Roy upp till Ammarnäs, och så klart ett stopp i Sorsele.

Igår slog vi på stor och köpte oss en gungstol :)
Varmt välkommen förbi och gunga!


Fin vinterdag

Två dagar kvar till julafton och snön gnistrar fin i de små solstrålarna som tar sig upp över berget för att sedan snabbt gå ner igen.
Morgon nöjet här hemma är att när man vaknar  så släpper man ut hunden för att morgon pissa. Sen kastar vi snöbollar en stund och Kill-Roy springer och hoppar glatt efter.
Varje dag när man kollar i hans ögon och han viftar glatt på svansen ser det ut som alla just denna dag är den bästa. Och det är ju det bästa med att ha hund, känner man att det är lite tungt en dag eller haft en jobbig dag på jobbet så gnistrar det alltid till i deras ögon och de har en otrolig kärlek att ge.
Även nu när jag var som sjukast var det bra med hund, men bli tvingad att gå upp och gå ut en sväng, och frisk luft gör ju en bara gott."kom igen matte kasta då!"

Granen står så grön och grann i stugan...

Idag på morgonen har jag slagit in nästan alla julklappar som jag ska ge bort och lagt dem under granen.


Bilden blev lite suddig, men jag tänkte tipsa om ett fint och enkelt sätt att slå in paket. Man behöver ju faktiskt inte slå in i traditionellt jul papper. I år har jag slagit in i naturpapper som jag fick hem runt någon blomma jag köpte för ett tagsedan som blev slängd i pappersinsamlingen.  Sen har jag även slagit in i tidnings papper och med lite fint snöre och lack så blir det super fint. På bilden ovan var det ett reportage om blommor och till de som ska får denna julklapp passar det perfekt för de älskar blommor och trädgård. Som en lite extra "piff" knöt jag fast en kotte.

God Jul!

Hej kära blogg läsare, ni måste ju ha funderat på var jag tagit vägen?
Det är över två veckor sedan jag gjorde mitt senaste inlägg.
Jag är sjukskriven och jag har verkligen varit dålig. Men nu är jag på väg tillbaka, är halvt sjukskriven nu i två veckor så jobbade min första halva dag i går.
Så nu hoppas jag att för varje dag bli bättre och bättre.
Här hemma hos mig har det inte hänt någontig de här veckorna det var i helgen som vi gick till skogen bakom huset och tog en liten gran som vi nu har inne, och den ger  ifrån sig en mysig och julig grandoft.


Hipp Hurra!

Hej på er! idag är ingen vanlig dag för i dag är det Kill-Roys 1årsdag, hurra hurra hurra :)

Ja vårt lilla yrväder till hund fyller ett år idag. Så han fick en lite Hund-tårta i morse.

Det är även andra advent, och min familj har varit här i helgen och  vi har varit på julmarknad och shoppat nästan alla julklappar. I år gick det faktisk riktigt smidigt att hitta på och köpa julklappar.

Igår efter en dag på stan var vi ganska trötta men vi satt och myste och gjorde några julkort.

Ha en skön söndag!

 


Rusk

Regn och rusk väder idag. Vars är snön?
Men på något vis så har jag ändå julkänsla. Nu när det är dåligt väder får man vara inne och mysa, tända mycket ljus och göra en eld i vedspisen.
Kransen gör sig fin i jul, i fönstret hänger även ett plåthjärta som jag fått av Lena.
I helgen är det JulMarknad och även om det med största sannolikhet inte kommer att komma någon snö så hoppas jag iaf på minusgrader, men framförallt inte regn!


RSS 2.0