Hundralappar

Idag har jag varit på tårt-kalas hos min kompis Jill, där bjöds det på många godheter :)
Hon fick många fina paket och bland annat detta de var några som samlat ihop pengar till en ny mobil, rättare sagt 5000kr. Alex hade varit så fyndig, han tog ut dem i hundra lappar. och jag måste säga att det var en så konstig känsla att hålla i så mycket pengar! kändes inte som riktiga pengar. De var typ som att man var den som vunnit i monopol och man hade mer pengar än banken. Samtidigt så gick det ju upp fören att det var riktiga pengar och då kunde man ju inte sluta titta på dem. Det är ju konstigt det där att riktiga pengar i handen känns mer värda än pengar på ett konto...ja eller på sitt bankkort.


Dagens bak

Ja, det blev bakning i dag. Jag har gjort minidammsugare och biskvier. Såg ni go'kväll i går? det gjorde jag och då blev jag inspirerad till att baka. Nu har jag många små fina bakverk när jag ska ha kafferep.












Ljuskron

Idag har ljuskronan fått en ny "outfit", den kändes lite naken nu när vi börjar gå mot mörkare och kalla tider. Så jag pyntade den lite med lingonris så nu känns den lite vintrigare. Nu får snön komma när den vill, ljuskronan är redo :)



Före


Efter


Närbild

Söndag

Vilken skön morgon, kom ner till köket och ser att klockan är tio, "gud vad länge jag sov" för att sedan inse att klockan nu bara är nio :) Jag har fått hem två RETRO tidningar som jag kollat i nu på morgonen medans jag åt frukost.
Jag känner för att baka något idag, men vet inte riktigt vad det skulle kunna vara, ska kolla runt lite på recept.nu.

 

Till Frukost, Te och (egen hemma gjord) leverpastej smörgås.

Klockan

I natt ska vi ställa tillbaka klockan en timma, vilket innebär att vi får sova en timma längre i natt.
jippi!


Klockan har Jesper fått av sin morfar.

Lördag

Efter en dag på jobbet är det skönt att komma hem och lägga några pinnar i brasan och sen slänga upp fötterna. Ikväll blev det middag framför vedspisen och den värmer verkligen skönt den lilla spisen.
Nu ska jag vila lite sen ska jag cykla till Anna och ha en mysig lördagkväll. Vi ha sambo fri lördagkväll var 4.e vecka.



Kero

 

En ny kategori har kommit upp på bloggen "elins små skönheter" där kommer som här, skor att publiceras. Även kläder, smycken och...ja grejer jag har på mig.

 

Här har jag min fina KERO skor på mig. Gjord av äkta skin. Det är helt underbara att ha på sig, de väger ingeting, så det känns som att man har på sig tofflor. Jag köpte mina för två år sedan. Finns i flera olika färger. Då jag köpte dem fanns de röda skorna bara i ett visst antal.

Idag matchade jag men röda naglar.

 

Ha en trevlig Fredag Kväll :)

 

 


Hårfager

Lägger upp en bild på min nya hår favorit. Hittade denna söta klämma på HM här om dagen.
Klämman är stor så jag får iaf in halva mitt hår i den. Själva roseten är gjord i ståltråd så man kan böja och vika den lite som man vill ha den och sen klädd men blommigt tyg.


Loppisfynd


En liten fin tallrikshylla har flyttat in i köket. Just nu är den inte så "pyntad" men det får ta den tid det tar innan  man känner att det är rätt. Det jag vet säker är iaf att hyllan isig passa jätte bra på väggen.
Jag har blivit lite mer försiktig att sätta upp grejer på väggarna sen jag flyttade in i huset. I alla lägenheter jag bott i har jag känt ganska snabbt att "där vill ja ha den tavlan och där ska vi sätta upp den hyllan. Men i huset fegar jag lite, jag går och fundera och känner in och låter det ta någon vecka innan jag vågar sätta upp det på väggen.
Man vill liksom inte ångra sig direkt och sen har man stora hål i väggen. Jag vet ju vilket jobb och underarbete  jag har lagt ner på väggen innan tex tapeten kom upp.
Men sen så har jag ju nästan all-tid-i-världen att fundera. Och det blir ju så bra sen och känns helt rätt!


Loppis fyndet fick jag hem för 150kr inte illa va ?! :)

Loppisfynd

Idag har jag haft en riktig mys-tisdag. Slutade en timma tidigare än vanligt, kom hem och åt rester från igår och inte vilken mat som helst utan rostbiff. Bara att skära upp och koka ris så hade vi en underbar middag. La in några pinnar i vedspisen och hoppade ner i bubbelbadet med en tidning och inpackning i håret.
Sen kokade vi te och kröp upp i soffan.

Hittade så fina te-koppar igår på returcentrum.
Super gooooda att dricka ur
.





Min Kära Vän

Igår hade jag Heidi med gubbe på middag och det var så trevligt, men lite vemodigt.
Vi träffades i en studentlägenhet för nästan prick 4år sedan och har hunnit bo tillsammans och sedan som grannar i övik under studieperioden. Sen flyttade jag till Umeå för att söka jobb och Heidi för att plugga vidare. Men på fredag går deras flyttlass till västkusten.
Efter att i två år haft vecko dejt och de senaste året haft månads dejt känns det lite vemodigt.
Tack för en jättetrevlig kväll i går och ni ska ha en underbar resa.
puss





Denna fina te-kanna fick Heidi av mig i går, fyndat på loppis.
Undra hur många liter te vi druckit tillsammans de här åren?



Loppisfynd

Idag hittade jag denna fina ljuskrona på ReturCentrum i VännäsBy.

Jag har velat ha någon smideljuskrona och när jag idag hittade den här för 150 kr så slog jag till.

Det blev så mysigt och ombonat och passade så bra bredvid vedspisen.

 

 


Små fåglar


Små fåglarna vill ju också ha mat i vinter, vi får se om de gillar den här maten :)


Kvällsfika

Gubben kom hem med mamma Lenas goda Bullar.
Vi myser, fikar och ser på film.


gåva

Idag har jag fått en Blomma :)

 


afternoon tea...

några kakor och film.
En lugn söndag som denna är det en utmärkt aktivitet.
(flickan som lekte med elden, Stieg Larsson)



Skön Söndag


Jag har haft en lugn söndags morgon. Ätit frukost liggande på kökssoffan och lyssnat på p4 och kollat i tidningar, nästan som att ha fika på säng.
Idag får jag fint besök av min kusin, morbror och moster så jag har bakat lite kolakakor som vi kan smaska på till kaffet.
Ha en skön söndag!

"trapprummet"

Här har vi trapprummet, ett littet rum där trappan leder upp till över våningen och det lilla rummet som finns mellan kök och "Salen".
Skira gardiner har kommit upp för att släppa in mycket ljus. Jag har inte hängt gardinerna "i" fönster utan på sidan av, för att få in så mycket ljus som möjligt, det öppnar upp och gör fönster större.
Här trivs mina små grönaväxter.


snö

De först små snöflingorna har dalat ner på marken.
Vitt, kallt och härligt frisk luft.
Jag ska bara vänta på att bilen tinar upp lite sen ska jag in till stan och hinna shoppa lite innan jag börjar jobba.
Ha en trevlig Lördag!


Loppisfynd

Ibland får man lida av sin tjurhet...När jag köpte denna byrån fick jag hjälp av att bära in den i bilen. Så jag hade ju kunnat vänta på att min man kommer hem, men vem orkar vänta två dagar, jag är ju så nyfiken hur den skulle passa inne i huset. Så jag sliter och drar och tillslut så är den ju inne, men då ska den ju upp på övervåningen! trappan är för smal för att jag ska kunna bära den "rakt" upp...så jag måste ta den på sidan så när jag kommit halva vägen och känner att det här kommer nog inte att gå! jag halkar runt i tjocksockar och känner att varför måste jag vara så tjurig och göra allt själv. Men så tänker jag att det är lika långt upp som ner så jag sitter lite till och tillstut, ....Ja då är den uppe. Hur det blev? Det blev hur-bra-som-helst :) Men idag några dagar senare för jag lida av ryggvärk.


När kommer vintern?

Nu har det börjat att rustas för snö, ploggkäpparna har kommit upp och jag har varit och frågat grannen om han kan skotta åt oss i vinter. Så nu är det löst. Nu får den vita snön komma :)

 

Haha..ja ser ni plogpinnarna? jag tog bilden när jag körde bil så den blev inte så bra.


PizzaBullar

Har bakat pizzabullar i eftermiddag. Jag hittade receptet för någon dag sedan och tänkte att det kunde vara ett bra mellan mål för mig och gubben på jobbet för det blir rätt sena kvällar ibland. Gjorde även pizza till middag.


 


Krans

Idag har mitt projekt varit att göra en grönkrans som kan hålla hela vintern inne.

Vi får väl se hur det kommer att gå.

Först börjar man med att leta fram lämpliga verktyg som kommer att behövas se bild nedan:

 

 

Sedan går man ut i skogen, jag gick till rishögen på gården och plockar björkris.

 

 

så, man tar lite ris och ser ut hur stor man vill att den ska bli sen virar man ståltråd och snöre för att få de att hålla ihop och få en fin form.

 

 

Sen när jag var ute med hunden passade jag på att plocka hem lite lingonris...

 

 

som jag sedan tvinnar upp på en ståltråd...

 

 

och vipps så har man en jättelång lingonris girlang.

sedan tvinnar man den runt kransen.

 

Så blir den så här fin :)

Jag ska försöka ha min inne och jag tror att om man inte är och rör i den så mycket kommer bladen att sitta kvar.

Men man kan lika gärna ha den ute på dörren.

Grönt är skönt.

 


drömmen om...

Tänk att vakna på morgonen och gå ner för trappen, det känns lite kallt när man kommer ner till köket så man lägger in några pinnar i ved spisen. Efter an liten stund hör man hur det börja knastra och knäpper när nävret krullar sig. En puff av lite sotrök kommer upp ut vedspisen plattor och man känner lukten av eld.
Nu börjar man höra att det drar till och hur elden slukar vedträet. En torr och varm värme sprider sig i hela köket.
Jag ligger på soffan och lyssnar på p4, hunden har lagt sig till rätta efter att ha morgon pissat och båda undrar vi vad den här dagen ha att bjuda på.







Förr var det min dröm, nu är den Min verklighet.

Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg de här två skönheterna? Jag köpte dem på en loppis i innertavle i sommras.
Nu har de fått en fin plats i huset.






Just nu agerar de blom-pedestaler.
Vilket väder där är idag regnet piskar mot fönsterrutorna nu i kväll och inte ens Kill-Roy vill gå ut.
Tydligen var det snö i Umeå trakten förra året vid den här tiden.
Jag skulle hellre ha snö nu än detta regnrusk, vi får väl se om det blir en köldknäpp i natt, då kanske det ligger vit snö på marken i morgon när man vaknar.
sov gott!

I mitt köksfönstret...



Den ny målade gamla fönsterbänken har kommit upp och nya grönaväxter, "plättar i luften" har inhandlats idag.

I fönster hänger en fin doftpåse som jag fått av svärmor :)

köksstolarna

Nu är alla köksstolar vit målade, eller ja det var ett ganska bra tag sedan de var de. Men jag har inte vetat vilket tyg jag ska klä sitsen i. Så jag har liksom tagit vad jag har hemma, så två stolar har ett vit tyg med löv på. De har jag lagt ut på bloggen tidigare och en stol som vi har vid datorn har fått ett gult retrotyg. Men sen så var det tre stolar som skulle ha i köket som inte fått något tyg. Men så fick jag ett jättefint tyg av min svärmor (Tack snälla Lena) som är precis de färger som vi har i köket, så det fick det bli!
Så det pysslade jag med i går.






Före och Efter


tripp trapp trull
Jag har verkligen fått helt nya köksstolar!

Min dag

Idag har jag varit ute i skogen och promenerat, jag hade inte gått särskilt långt när jag såg de här zink baljorna och plåtbrukarna. Det var så att jag kommit tills skogens egna gratis loppis. Det mesta hade rostat sönder men några tog jag till vara på. Tänker mig att de kan vara fina att planetera blommor i.


 


 

 


 

 

 

 

Tack för alla kommentarer på inlägget "Me myself and I" det är så roligt att höra vad ni tycker.

 


Me myself and I

Jag tycker om att vara själv och jag har inga problem att umgås med bara mig själv. Nej tvärtom jag längta efter att få vara själv. Men ibland är det svårt när man lever i ett socialt samhälle, vi förväntas umgås med andra människor på våra lediga dagar/kvällar. Visst jag är inte helt asocial, men lite och jag gillar det. Jag kan längta efter att få vara själv, att bara gå runt i mitt hus och fundera på olika lösningar och hur jag kan inreda, jag kan också längta efter att bara ligga i soffa och se på skit program eller att lägga mig i sängen med en bra bok eller ny tidning. Det är skönt att vakna på morgonen och inte ha något planerat,  det är spännande när man tänker på att " det ska bli spännande att se vad den här dagen har att bjuda på" och ni ska inte tro att jag inte har något att göra, NÄ jag hittar en  alltid på nått och det är roligt. För mig är det en del av min dröm om ett liv på landet, att bara vara och se vad dagen har att bjuda på och det viktigast inga måsten för då får jag mest gjort.

"Kanske är du en sån som gillar att vara jävligt mycket i fred? du kanske får acceptera att du är sån"
Ja, så är det nog och jag har inga problem med det, men den del runtomkring mig kanske har det. Men jag tror att det mest beror på att de är rädd jag ska känna mig ensam.


Min lördagkväll

Så här har min Lördagkväll sett ut. Ett gott vin, mörkchoklad och en ny inredningstidning, och inte vilken inredningstidning som helst utan den TJOCKASTE någonsin!!!
Men nu ska jag krypa ner i sängen så jag får min skönhetssömn och i morgon ska jag inte ställa någon klocka sov gott allihopa.



Här kommer den Towa...

En "dagens"! haha min jobbarkompis Towa tycker att jag ska börja lägga upp "dagens klädsel" för hon tycker att jag har så fina kläder, och det är ju kul att höra :). Tack vännen för de snälla orden, här kommer EN iaf men tror inte ni kommer att se så mycket av det i bloggen!
Jag och min syster var ut bjuden på kina restaurang av Faster Inger i kväll och då såg jag ut så här:



Klänningen är beige med mörkrosa prickar, en "fin klänning" som kommer från HM 199kr

Jakt



Nu har jakten dragit igång igen. Skitjakt (och Lycka till) vänner, släkt och familj!




gåva

Faster Inger var och hälsade på oss i går, då hade hon med sig en present.
Vi fick det här fina röda fatet. Tack!



Lappteknik

Detta har jag pysslat med ikväll. Pallen har ni sett förut när jag målade den vit. Men det har levt ett hårt liv så sittytan är lite trasig i kanterna så jag tog en kudde och la på sitsen, sen sydde jag i lappteknik en lämpligt stor typbit som jag sedan häftade fast. Så här blev resultatet. Mjuk och skön att sitta på och fin att se på :) Älskar tyget i retorstil som jag hittade på Ohlssons tyger.


"Det som göms i snö kommer fram i tö"

Eller kanske..."Det som göms i rabatten kommer fram när nya ägare gräver upp den"    ?
Det finns så otroligt mycket bråte och skit i jorden runt huset.  Vi märkte det först när vi grävde gropen ner till vattenläckan. Men idag när vi grävde upp rabatten hittade vi  ännu mer, som denna p-flaska. Undra hur de tänkt? "lika bra vi gräver över skiten så syns den inte" eller kanske "jorden blir mer luftigare och det ska ju vara bra för blommor"





Jag har ju inte visat hur det blev efter vattenläckan.
Så här ser det ut nu...ja så under locket där finns kranen om vi  nån gång vill stänga av inkommande vatten.




Vi har varit ute hela dagen, röjt och dragit ris och grävt upp rabatten närmast huset.




..och här ligger allt ris(och träd)!


Torsdag

Internet svajar tyvärr lite hemma hos mig, så jag hat svårt att uppdatera bloggen.
Nu fungerar det iaf så jag passar på att gå in och säga hej:)
Vi har just ätit lunch. Jag åt en köttbullemacka och Jesper gjorde en Morfarsmacka (kaviar och kalla potatisar.)
Idag är vi ute och arbetar på gården, röjer, friserar buskar och träd och drar en massa ris, men elda får vi nog göra en annan dag för det blåser så lite för mycket.



Melodys present

Ikväll har jag varit hos världens sötaste Emma och Melody och gosat bebis hela kvällen.

Melody ska snart döpas så jag var där men en doppresent som jag gjort själv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Frost!

Nu har frostnätterna börjat. Fick skrapa bilrutorna i morse, annars brukar de ha hunnit tina upp innan jag ska iväg till jobbet vid 9. Men det är otroligt fina höstdagar!
Björkarna på alle´n har inte så många löv kvar som ni ser, men de gula löven lyser som guld på  marken.



Go'fika

Är det inte liiite typiskt att i natt då vårt vattenrör låg "öppet" skulle vara den kallaste natten i höst?
Ja men så var det! Både jag och Jesper vaknade i natt och var och kollade så att vattnet inte hade fryst.
Med glädje så rann det!
Idag blir det att isolera och gräva tillbaka alla jord.
Jag bakade lite muffins nu på morgonen så har vi lite go'fika till i eftermiddag.
Nu ska jag ut i höstsolen, hörs sen!


Lördag

Idag har vi grävt kan jag lova! Men nu kommer jag att kunna sova gott, vi har hittat läckan och en snäll gubbe i byn har hjälps oss att byta koppling på vattenröret. I morgon blir det att isolera kring rören och sedan att gräva ner all jord.
Jag har även hunnit slipa och målat tre kökstolar.
Det var planerat att vi skulle bort på middag i kväll till A och J men eftersom läckan var större än vi först trodde så kunde vi inte lämna den utan uppsikt utan var tvungen att med jämna mellanrum pumpa upp vatten så fick vi ställa in det. Men det är tur vi har snälla vänner så vi ska får komma på middag i morgon istället.








Jag har aldrig sett så stora och feta maskar som jag sett idag!



Vi hade en jättefin och närgången fågel hos oss idag medan vi grävde, den hade ett smörgåsbord full med maskar!, vilken (lant)dröm för en liten fågel :)

ECO


Har ni sett en ECOlogiska släpvagn nån gång?
Vi har fått låna en av en snälla kompis som bor i grannbyn, tack Robet:)






För det mest är det roligt med hus, men inte när man hittar en vatten läcka!!!
då får man försöka att inte få magsår, utan istället fråga kunnigt folk hur man ska göra.
Vi står nu ute i det fina vårvädret och ska gräva ner ca 2m, men vi försöker trösta oss med att förr dränerade man om huset förhand så vi ska nog klara av att gräva den här gropen.
Ha en bra Lördag!

Reflex

Jag har idag varit och köpt mig en reflexväst. För nu när man är ute och går med hunden på kvällarna efter byvägen i mörkret så syns man inte så bra.

Det känner man framförallt själv då man är ute och kör,det är svårt att se gående utan reflex men även de som bara har en liten reflex i snöre.

Så nu ska jag joina reflexväst-klubben i byn :)

 

 


Hall

När vi flyttade in i huset så satt den här hatthyllan uppe, Jag tycket den var fin i modellen men förut var den träfärgad, en del av er känner säkert igen den från Ikea.  Den går tyvärr inte att köpa längre. Men för att piffa till den och få den att passa in i den "nya" hallen så har jag målat den vit och "gjort" den shabby chic.

(Med shabby chic menas att äldre möbler målats i vitt och sedan behandlats för att se slitna ut. De kan även ersättas med nytillverkade möbler som patineras på liknande sätt, då det inte är åldern i sig utan utseendet som är viktigt.)

 

 


Jag tycker jättemycket om de fina krokarna

Nu sitter den uppe :)

Glöggen heter BLOSSA

Längtar ni till Jul?
Nä, liite tidigt än, va!
Men tänkte iaf berätta att årets blossa glögg ser ut så här och har en smak av kaffe.
Typisk för mig som inte gillar kaffe, men man vet ju aldrig, det blir säkert en annan sak med "glöggkaffe"
jag hoppas det!

Tack Älskade Mor!

Se vilken fin duk jag har på köksbordet :)
Den har jag fått av mor. Mor är rar.
När hon var här och hälsade på sist var vi på returbutiken i Umeå och fyndade.
Tack!





Se Livet Från Den Ljusa Sidan

och se vilken fin lampa vi har fått upp i köket.
Jag har verkligen saknat en bra ljuskälla i köket så den är efterlängtad.
vi ska även fundera, och leta en lampa att ha i taket vid köks bänkarna så man verkligen kan vrida upp ljuset och se allt.
sen vill man ju få upp fönsterbänkar så man kan ha lite mys-belysning i fönstret.





lampan är köpt på indiska

Efterrätt

Efterrätt

Efter en dag som denna passar det bra med något extra gott, och vad passar då inte bättre än en god efterrätt!
Jag gjorde mini maränger, jag tycker de är i perfekt storlek då får man med maräng-glass-frukt i samma tugga :)



Marängerna i ugnen



Mums :)



Fruktsallad, glass och hemma gjord choklad sås.

Höst i trädgården

Idag har jag höst pysslat i trädgården. jag har bl.a. satt tulpanlökar, påskliljor och de här små pärlhyacinterna. så nu får jag bara hoppas att de kommer upp till våren men det stora testet är nog för Kill-Roy att låta bli att gräva upp dem. Jag har jag grävt ner dem och han upp dem, men man förstår ju att han blir nyfiken vad matte gräver ner i trädgården. Nu har vi haft ett djupt samtal så nu lär det inte hända igen! (hoppas jag).
Sen har jag klippt ner de gamla rosen buskarna och hoppas att de ska få en nystart till våren.






Sen har jag fortsatt på mitt projekt att måla köksstolarna. Jag har slipat och målat en, sen hade jag en gamla pall som ja tänkte piffa till men ny färg och göra en fin sittdyna. Så den fick vita fina ben idag.

Ljung

Nu står min ljung i sin fina lilaskrud och hälsar alla välkomna in.




Stolen

Köksstolen, jag har visst glömt att visa den. Här kommer några bilder, jag ber om ursäkt för den dåliga kvaliten, vet inte riktigt vad som hände.
Ja iaf nu är två av köksstolarna färdig målade, jag har även bytt klädseln. Hade en gammal stuvbit som var tänkt till ett lapp-täcke, men den passar bättre här.
Imorgon blir mitt projekt att börja med två nya stolar.
ha en trevlig lördagkväll!





RSS 2.0