inspiration

 
Kanske kan jag få inspirera er lite :) jag har sytt ett fodral till våtservetterna som jag sen ska ha i skötväskan. Jag har sytt i vaxduk, men det går minst lika bra att sy i annat tyg. Fördelen med vaxduk är att det är lite styvare och håller då bra formen och går lätt att torka av, men går bara att tvätta i 30 grader.
 
 
Klipp till en lagom stor tygbit. Nåla kanterna som ska överlappa varandra, ca 3cm.
 
Sy överlappningskanterna (Jag valde att piffa till mitt fodra med en liten spetts kant.)
 
Lägg tyget räta mot räta och sy ihop kort ändarna.
 
 
Vänd tillbaka och stoppa in förpackningen. Så snyggt, nu är den färdig!
  Den ska vara lite trång, för den kommer att användas dagligen så förpackning krymper snabbt.
 
Lycka till!
 
 
 
 

Sallad

 
 
Årets första lilla skörd från landet! Även fast det blev en liten sallad så smakade den himmelsk god. Den bästa sallad jag ätit på jättelänge. Det är något speciellt när man har pysslat och donat i landet för att det man sår ska ha det så bra som möjligt. Man får en bra och fin belöning sen när man kan äta den och det smakar så mycket mer.

Bloggtorka

 
Hej på er!, Jag har haft bloggtorka nu i flera dagar, sen hade blogg.se gjort om sidan och jag hade ingen ork att sätta in mig i hur allt fungerade. Men nu är jag här igen. Vi har haft en par jättefina dagar och midsommar firande men fina släktingar i Tellis.
Är i V.37 nu även om vi längtar efter lilleman så tror jag han har det för bra där inne för att orka komma ut tidigare. Även om nedräkningen har börjat så riktar vi oss på att gå över.  Ha en fin dag. Kram

 
 
 
 
 

Kör försiktigt!

Det går inte att skylla på någon förkylning, det går att motionera hunden ändå :)


Måndag!

Idag provar jag att göra en ny saft. En saft på svartvinbärsblad.
2L svartvinbärsblad, 2 citroner, 1,5L socker, 2 msk citronsyra, 2L kokade vatten. Lägg bladen, tunt skivade citroner, socker och citronsyra i en bunke med lock och häll på kokade vatten och rör om. Nu ska den stå kallt i 4-5 dygn sen häller man upp den på rena flaskor. Saften ska gå att frysa in, eller förvaras i kyl. Späd en del saft med 9 delar vatten. Det ska bli spännande och se hur den smakar!
I kväll gjorde jag en tonfisksallad till middag, så gott att äta sallad efter en varm dag ute i trädgården.


Blommogram :)

Har fått ett blommogram, man blir alltid lika förvånad när någon vänlig själ har skickat blommor till en. Speciellt när man inte ens fyller år. Det var en fin gest att visa sin tacksamhet att jag varit handledare till en tjej i tre terminer. Nu står blomman i köket och sprider en härlig ljungdoft.
Har ni sett min upp blåsta ballongmage, haha. En månad kvar, har svårt att förstå att vår lilleman som redan nu tycker det är trångt och gör kraftiga utbrytningsförsök ska kunna hållas inne, tror skinnet kommer spricka och han kommer ut genom naveln istället.


Loppis


Hej, nu är jag tillbaka efter en dunder förkylning, är inte riktigt frisk ännu, men mår såååå mycket bättre.
Förra veckan var jag runt på lite loppis igen och hittade denna skönhet. Jag tackar snälla Inger och Anders för födelsedagspengarna jag fick av er, en del av dem gick till den Fina vågen. Jag har tidigare försökt få tag på en så jag har alltid "våg-ögonen" med mig när jag går på loppis för att kanske så dyker det upp en till ett bra pris, så nu slog jag till. I morgon är det loppis i min by så jag hoppas att jag hinner en runda innan jag ska på kusinträff.

växthus


Idag  har jag jobbat med växthuset. Växthuset är gjort på gamla fönster, men två rutor var sönder så jag har fått tag i byggplast som jag häftat fast där. Chili- och tomat plantorna har fått flytta ut. Men gurkan vågar jag inte sätta ut än, den är frost känslig. Nu hoppas jag på sol och värme så att jag kan skörda fina grönsaker. Alla plantor blommar nu så är det bara varmt nu så ska det hela gå vägen!
Första myggorna har kommit och först bettet var på magen, myggan såg visst en spänd mage som såg god ut att sätta sin snabel i. Jag tror inte vi hade några mygg i fjol här så jag hoppas att det inte bli så många i år.

Jordgubbstider

Dessa fina och goda röda små bär. De här är köpta, men det ska bli spännande och se om vi redan i år kan skörda några egna jordgubbar. I fredags blev det en god efterrätt med jordgubbar och i går gjort jag en smoothie till frukost.

Köksträdgården

I går och idag har vi jobbat i köksträdgården och nu är allt klart. Varenda liten planta, potatis, blomma och frö som vi tänkt sätta sitter nu i jorden. Må det bara växa och gro nu så vi får skörda fina grönsaker och några veckor :) Sallad, spenat, ruccola och rädisorna som jag satt för en vecka sedan i pallkragarna har faktiskt redan kommit upp. Så lite värme på det här regnet som kommit så blir det nog toppen.

Finaste vännerna

Idag har jag varit hos Emma och fått lunch, goda frasvåfflor. Jag har gosat med Melody och fått henne att både skratta och gråta, det är inte lätt att leka titt ut med Tant Elin, jag kan tydligen bli lite farlig ibland. Hon har lika lätt till skratt som tårar som jag har nu vissa dagar :P Det är alltid trevligt att träffas och surra en massa, så tiden bara rusade iväg. Nu ska de iväg på skön semester norr ut. Så det var sista gången de såg mig med magen. Tänk att nästa gång vi ses då har jag en lite bebis :) och Meldoy kommer att vara en stor tjej som ska fylla ett år!

Loppis

Ett tecken på att sommaren är här att folk öppnar upp sina hem för hemma loppis. Där kan man verkligen fynd. För de grejer de har lagt ut till försäljning är oftast saker de tycker är skrot eller bara vill bli av med. För 30 kr fick jag idag en stickad liten bebis mössa, en måttkopp i emalj och en fin hylla som är ca 1m.


Brödbak

Idag har jag och mamma bakat "Mjukkakun", perfekt syssla när regnet har öst ner hela dagen. Det gick så snabbt och var så kul att baka när vi var två så vi gjorde en satts deg till. Så då får vi ju båda mycket bröd i frysen. De blev härligt sega och goda!



små små frön

De små fröna har nu åkt ner i jorden. Nu är det bara att vänta och se. Hoppas de trivs i jorden som jag rört ihop till dem.



Röda Rummet!

Det är i det "röda-rummet" det händer! Här syr jag dukar, styrker kläder, målar en dörr, sätt-potatisen är upplagd för att åla sig, tomat- gurka- jordgubbar- och chili-plantorna står och växer till sig och det finns en säng för nära och kära som vill sova över.(+ att här står våra garderober med kläder och sängkläder samt att vi har vårt mini kontor här)
Lite knasigt är det! men ändå en lyx att få ha så många rum i sitt hus att man har rum som man inte riktigt vet vad man ska ha i dem. Det är ju toppen att ett rum kan bidra till så många olika behov.



Snart ska plantorna få flytta ut växthuset, måste bra bli lite varmare först :)

RSS 2.0