Rödbetor

Idag hjälptes jag och mamma åt att koka och lägga in rödbetorna från landet. Det är kul att kunna ta till vara på det man odlat. Det är första gången jag gör inlagda rödbetor så det ska bli spännande att smaka sen.


Loppis!

Loppis när den är som bäst!
Idag har vi varit på Mega-jätte-super-stora-Barn-Loppis. Riktigt roligt och jag kom hem med många fina saker till Gidde.Från väster: pyjamas, åk påse, dunväst HH (mamma köpte den som kommer att passa till nästa höst och vinter) En röd  mössa. Nästa rad från vänster: baby-vindsko, hakklapp och "dreggel" halsduk, hoppgunga och en barnmat kub.
 
 

Lilleman

3 veckor - 11 veckor.


Gidde

En trött son i mammas gamla sparkdräkt :)


Köksträdgården

Dagens projekt: ta upp alla morötter och tagit rätt på gräslöken. När jag tog upp dem passade jag även på att vända om landet och ta bort en massa grästuvor. Eftersom det är första året som vi har köksträdgård så har ogräset tagit över, lite beror det ju på mig att jag var höggravid och fick bebis så tillslut fanns det ingen ork art hålla efter. Men sen var det ju gräsåker för ett år sedan så det gäller nog bara att ge det några år och försöka hålla bort ogräset så ska det väll ge sig.


Husmor

Idag har jag ägnat mig åt lite husmors pyssel. När vi var uppe i Sorsele plockade jag en massa bär och idag blev det stor syltkokning. Lingonsylt, blåbärsylt och hjortronsylt. Nu har vi nog sylt för ett helt år.


Gideon

Han är en glad bebis som är duktig på att sova. Favorit är att Sova i vagnen. Han har just hittat din hand och helst skulle han vilja att hela handen gick in i munnen. Han pratat mycket och ler när han ser någon bekant och när vi tjollrar med honom. Mamma lilla hjärtegryn!


Myspys och tjejsnack

Helgen har gått i maten och pratens tecken :) en helg med två fina vänner på besök en helg där vi tagit det lugnt och umgåtts och pratat av oss om allt mellan himmel och jord. Tagit långa promenader i regnstänk och shoppat nya blommor. Sett både bra och rent urdåliga filmer och sippat på lite vin. Och så klart Gosat bebis!
Så himla trevligt, tack för en fin helg :)


Farmor Evy

Söta farmor Evy skickade en paket till Gideon. Efter att ha varit här i söndags så såg hon att han behövde några sockar i sin storlek:). Tusen tack !


Regnrusk och fredagsmyyyys!

Regnet står som spö i backen, men vi har ändå varit ute på en lång promenad och putsar fönsterna på utsidan då det bara duggade. Sen har vi bara haft baby mys och längtar efter fredags mys men Jesper och Malin som rest ända från österskär för att hälsa på oss. Oavsett väder kommer det bli en toppen helg.


Överraskning

Gubben min överraskade och kom hem med ett äppelträd och två fina blommor. Love you!


Fönster

Bland det tråkigaste jag vet är att putsa fönster. Efter att ha gruvat i flera månader så gör jag det nu. Jag tänker så här: bättre att göra det snabbt så man får det gjort än att inte göra det alls ;) så nu blir det som det blir! Jag kan leva med lite skitiga fönster, det blir iaf "7 reser" bättre än innan.


Pären

Dagens projekt var att gräva upp potatislandet. Jag tycker att vi fick bra med potatis. Känns lyxigt att bara kunna gå ner i källaren och hämta potatis i vinter. I år både köpte vi och fick sätt potatis. Sparar vi nu lite potatis så kommer vi ha gratis potatis nästa år. Det är det som är det fina med potatis :)


Loppis fynd

Hittade två tallrikar och beslag till gardinstången för 20 kr.


En bra start på dagen!

Vakna av en glad bebis som nu har ätit och somnat. Gjort en liten eld i vedspisen och laddat med en stor kopp blåbärste. Nu sitter jag bara och njuter av tystnaden innan jag ska ta tag i dagen projekt. Städning av jordkällaren!!!


Höst kvällar

Höst kvällar som denna får man leta fram några lampor så man får lite fler ljus källor och tända lite ljus. Det är riktigt myspys!


RSS 2.0